Johanna Larback och Veronica Ek är båda legitimerade barnmorskor som under många år har jobbat på Stockholms Ungdomsmottagningar samt andra mottagningar för sexuell hälsa. De har en förhoppning om att fysiskt aktiva personer och elitidrottare inte skall behöva begränsas utifrån exempelvis besvär kopplat till sin menstruation, att individen ska kunna fatta val och prestera idrottsmässigt på den nivå som personen själv önskar.
Efter utbildningen skall det i samband med träningar för de aktiva och ledarna, arbetas med ett färdigt lärgruppsmaterial, för att samtala vidare om frågorna tillsammans i sitt lag/grupp.
Vikten av en jämställd idrott växer sig allt starkare, det är ett högaktuellt ämne och i ropet inte minst massmedialt. Det finns dock stor utvecklingspotential och mycket kvar
att göra. Ingen människas liv ska behöva begränsas utifrån menstruations relaterade besvär.
Under utbildningen får ni kunskap inom:
• Kroppsutveckling, pubertet och kroppsförändring
• Menstruation/ menstruationscykeln
• Menstruationsrelaterade besvär
• Träning kopplat till kroppsutveckling och menstruation
• Hjärnans utveckling och psykisk hälsa kopplat till träning
• Vad kan ni som förening/tränare göra för att stötta på rätt sätt
• Konkreta förslag på var en kan söka hjälp vid behov
Chris Lindqvist har många års erfarenhet som idrottare själv och även coach. Är utbildad brandman och sjukvårdare och har genomfört kurser i idrottsskador under många år.
En väldigt bra utbildning där vi som förening har som målsättning att minst en ledare per ledarteam/lag har genomfört utbildningen och har kompetens i området, just för att om olyckan väl sker så har vi möjlighet att hantera skadan på rätt sätt.
Under utbildningen kommer du att lära dig mer om allmänt omhändertagande, hur och vad du ska göra i olika akuta situationer samt vanliga idrottsskador som spelarna kan råka ut för.
Föreläsare Andreas Ehrenreich från RF/SISU Stockholm har en bred erfarenhet inom idrotten. Utbildad på GIH och 20+ år som idrottslärare, genomgången ElitTränarUtbildning (ETU) på Bosön. Ett flertal landslagsuppdrag, bl a tre som förbundskapten samt 5 SM guld och 15 säsonger som tränare på elitnivå inom amerikansk fotboll så jobbar idag Andreas som specialidrottslärare för RIG, amerikansk fotboll.
Under denna föreläsning så kommer vi prata om: kostens betydelse för prestation och hälsa. Hur vi enkelt kan justera vår kost för att bättre anpassa oss efter målsättning och aktivitetsnivå.
Vad bör vi äta före träning samt efter?
Hur mycket och vad bör vi äta?
Vi pratar återhämtning och vila och kommer ge enkla, praktiska tips för hur vi kan må och prestera bättre, i skolan och på träningen.
Utbildad inom beteendevetenskap och genusvetenskap. Lång erfarenhet av utbildning och
har en fil kand i pedagogik. Varit klubbchef inom idrotten samt arbetat i många föreningar med stora projekt inom inkludering och jämställdhet. UEFA B utbildad inom fotboll. Ordförande för Parasport Stockholm. Grundare av Normbollen, metodmaterial som används inom många delar av idrotten.
NPF (neuropsykiatriska funktionsnedsättningar)
är ett kunskapsområde som många ledare bör få större insikt i. Vad är skillnaden på parasport
och att bedriva idrott där barn/ungdomar med NPF finns inom normsporten.
Vi välkomnar alla våra tränare i spelformerna 3v3, 5v5 samt 7v7 till Norrvikens Fotbollshall för att bli inspirerade utav instruktörerna på Svenska Fotbollsakademin. Föreningens spelarutbildningsplan har vi integrerad i deras app och samtliga tränare i dessa spelformer har tillgång till den. Genom att vara med på denna utbildning får du som tränare inspiration och konkreta tips på hur man genomför en träning på bästa sätt kopplat till hur stor yta man har, hur man organiserar övningarna, hur man ger feedback till spelarna och mycket mer.